Urho, Peltolammen Pepsicola.

Peltolammen Pepsicola, "Urho"Syntynyt: 30.6.2013

Urhon omistus on siirtynyt kokonaan perheelle, missä se on asunut pennusta asti.

Näyttelyt: EH
Kokeet: MÄAJ-1 (pist.71,95, ajoeläimet: Jänis/kettu),
MEJÄ AVO 2, pist. 39
Paino: 9,6kg
Urho KoiraNetissä

Urhon luonne on mitä ystävällisin ja se on on Peltolammella ollessaan mäykkylaumamme täysivaltainen jäsen. Urho viihtyy erityisesti Nickin seurassa kuten Nicki myös tykkää Urhosta.

Urhon isä on KVA-A, M-14, M-15, M-16 Colapetteri, joka on vuoden 2014, 2015 ja 2016 mäyräkoirin ajomestari ja Colalla on näyttelystä varaserti.
Emä Vuorenkaiun Pinja, Tosca, joka on startannut ajokokeissa 2013 ja 2014 syksyinä, mutta kokeissa on ollut epäonnea roppakaupalla, vaikka ajoja on tullut niin tulosta uupuu, näyttelystä Toscalla EH. Toscan emän isä on vuoden 2007 ajomestari  KVA-A Krogvikens Castor. Toscan emä on KVA-A, KVA-L ja KVA-M ja isä on KVA-L ja KVA-M.

Urhon sukutaulusta sen esivanhimmilta löytyy viisi ajomestaruutta, jo mainitut Ajomestaruudet 2014, 2015 ja 2016 isältä Colapetteriltä, isän isältä M-08, KVA-A FI ja SE Peitschen Farolta vuodelta 2008, emän emän isältä M07, KVA-A FI ja SE Krogvikens Kastorilta sekä 4.polvessa M-05 Nordanbergets Allylta

Urhon näyttelyarvostelu, Pieksämäki 27.6.2015, tuom. Juha Lehtinen:
Tyyppi erinomainen, keskikokoinen, mittasuhteet oikeat.
Hyvä pää, kaula & rintakehä, hieman kaarevat kyynärvarret.
Selässä pehmeyttä liikkeessä, taka-askel jää vähän lyhyeksi.
Karkeaa peitinkarvaa saisi olla enemmän.

Jahtikauden kuulumiset 2016-2017:

Urho on saanut treenata jänis ajoa, joista sille on saatu kaksi kaatoakin. Urhon kotimaisemmissa treenejä on vaikeuttanut alueella liikkuva susi/sudet. Lisäksi Urkki kävi peurajahdissa Mikkelin-Kovalassa, jossa se työnteli peuraa ihan mukavasti, ajossa oli peuralehmä vasan kanssa, josta saatiin vasa eräksi.🙂Kuva tässä alla.
Urho kävi myös Hyvinkään MÄAJ-kahden viikon kokeessa Hollolassa, jossa tarjolla oli myös kaurista, mutta Urkki valitsi ekaan erään ajettavaksi jäniksen ja toisessa erässä se työnteli kettua, eli molemmat ajoeläimet olivat sille tutumpia. Kettu käytti hyväkseen maaston kovat korkeuserot pinkoen ylös suoraan kallioita, kun taas koira joutui kiertämään mahdottomat nousut, mutta kettu kuitenkin pysyi hyvin ajossa. Ykkösen Urho sai, MÄAJ-1, pist.71,95.
Upeeta🙂!

Jahtikauden 2014-2015 Urhon kuulumiset:

Ajotreeneissä Urho on edistynyt mukavasti, ajettavina on useimmiten ollut jänis ja se on saanut kyyditystä tunnista kahteen, myös kettu on Urkille mieleinen ajettava, jota se voi lykkiä eteenpäin parikin tuntia.
Urhon vahvuuksia on nopea haku ja ylösotto sekä ajohaukku, jota jaksaa kuunnella ilokseen, on se niin "soiva"peli :D

Urho pentuna 2013-2014:

Urho poika syntyi kaksosista ensimmäisenä, mutta muuten se ei ole ollut yhtä vilkas ja meneväinen kuin sisarensa, varsinkaan pentuna. Kasvun myötä on Urhon energisyys lisääntynyt ja iltaisin kotona meno on hyvin vauhdikasta.

Urho pääsi hyvään kotiin Ruokolahdelle, jossa oli jo ennestään koirakokemusta sekä perheessä harrastetaan aktiivisesti metsästystä. Urhon seurana on kaksi kissaa, joiden kanssa on sujunut mukavasti. Urho on päässyt metsäilemään myös aktiivisesti ja nyt vaan odotellaan, että saatais vähän pysyvää lunta maahan, niin että jälkiä pystyis näkemään.

Urho on myös syttynyt riistalle tammikuun 2014 aikana ja hakee riistaa aktiivisesti. Sille kelpaa jäniksen lisäksi kauris ja ketun jäljelle se on myös innokas.

Urhon ekan peura-ajon saalis 25.9.2016

Urho on harjoitellut jäljestystä kesällä 2014 ja se työskenteli järkevän rauhallisesti sekä eteni jäljellä tosi tarkasti :D

Käymme yhdessä ain, käymme aina rinnakkain... "URHO" Peltolammen Pepsicola (M-14, M-15, FI KVA-A Colapetteri - Vuorenkaiun Pinja) ja "VENNI" Wihinokan Weninna (FI &SE KVA-A FI MVA Snöbäckens Viktor - FI KVA-A FI MVA Öllmans Camilla)
Urhon ja Vennin pennut syntyivät 30.10.2015
2 narttua ja 2 urosta.
Wihinokan kennel
Kuva: Ulla Kuukka

Peltolammen Pepsicola, Urho kuvattu 19.1.2014
Kuva: T.Toikka