Nyytin ajosta kaadettu komea peurapukki 14.12.2014

Peltolammen Pinjacolada, " Nyyti "

 

Syntynyt:  30.6.2013
Näyttelyt: EH
Kokeet: MÄAJ-1, pist.73,50
Paino: 8,6kg
Silmät: OK, tark.18.9.2014
Nyyti koiraNetissä

Nyyti jäi syntymäkotiin Peltolammen P-pentueesta ja aika näyttää mitä kaikkea Nyyti tuo elämäämme.

Nyytin isä on KVA-A, M-14, M-15, PM-15 ja M-16 Colapetteri, joka on vuoden 2014, 2015 ja 2016 mäyräkoirin ajomestari ja Colalla on näyttelystä varaserti.
Emä Vuorenkaiun Pinja, Tosca, joka on startannut ajokokeissa 2013 ja 2014 syksyinä, mutta kokeissa on ollut epäonnea roppakaupalla, vaikka ajoja on tullut niin tulosta uupuu, näyttelystä Toscalla EH. Toscan emän isä on vuoden 2007 ajomestari  KVA-A Krogvikens Castor. Toscan emä on KVA-A, KVA-L, KVA-M Vuorenkaiun Krista ja isä on KVA-L ja KVA-M Ripenrannan Billy the Kid.

Nyytin sukutaulusta sen esivanhimmilta löytyy viisi ajomestaruutta, jo mainitut Ajomestaruudet 2014 ja 2015 isältä Colapetteriltä, isän isältä M-08, KVA-A FI ja SE Peitschen Farolta vuodelta 2008, emän emän isältä M07, KVA-A FI ja SE Krogvikens Kastorilta sekä 4.polvessa M-05 Nordanbergets Allylta

Nyytin jahtikausi 2014-2015:

Nyytin ajotreenien määrään on vaikuttanut kovasti ajoeläinten, jänisten, vähyys alueellamme, mutta syksyn aikana kuitenkin hakua pääsi treenaamaan, ja harvoin riistaa löytyi, jos mukaan ei lasketa kanalintujen pölläytyksiä ym. vastaavia.
Kaikesta huolimatta kehitystä on tapahtunut niillä kerroilla kun riistaa on löytynyt ja ajoja saatu, sitkeyden puutteesta ei Nyytiä ainakaan voi syyttää, eli metsästysinto on kohdallaan.
Nyyti starttasi syksyllä Suur-Savon Mäyräkoirakerhon ajokokeessa emänsä Toscan tilalla, joka oli sinne ilmoitettu muttei lievän luokkaantumisen vuoksi päässyt kokeeseen.
Ajokokeessa Nyyti ajoi elämänsä ekan kerran kaurista ja tulos oli MÄAJ-3 palk.

Nyyti pääsi joulukuussa peurajahtiin naapuriseuran alueelle.
Ensimmäisen peura-ajon tuloksena iltapäivälle kaadettiin komea peurapukki :D

Nyytin jahtikausi 2016-2017

Nyyti on ollut oikein mukavassa ajokunnossa jo kauden alusta saakka, vaikkakin kotimaastoissa edelleen on ongelmana ollut niukka jäniskanta ja kettujakin on ollut selkeästi vähemmän kuin edelliskaudella.
Paremmille pupumaastoille päästiin 10.10.-16 vierina ja Nyyti työnteli pupua mukavasti, niin että ajo päättyi katoon, mikä olikin Nyytin ajosta ensimmäinen jänis. Sen jälkeen on joitakin melko lyhyitä pölläytyksiä saatu.
Peurajahdit alkoivatkin jo ajoissa, olimme 26.9.-16 jahdissa ja Nyytikin ajoi, mutta kaato saatiin Urho-veljelle. Useana viikonloppuna saatiin käydä peuroja pöllyttelemässä.
13.11.-16 oli superpäivä, jolloin Nyytin n.1,5 tunnin ajosta kaadettiin peuranvasa, lisäksi meidän Kamun ajosta aikuinen. Samana päivänä Nyytin Colapetteri-isä triplasi ajomestaruuden.
Viikkoa ennen joulua tapahtuneessa jahdissa Nyyti ajeli oikein mallikkaasti ja sen ajosta kaadettiin kaksi peurapukkia, toinen kuusipiikkinen ja toinen oli tappisarvi.
Eilen 7.1.-17 Nyyti osallistui Uudenkaupungin ajokokeeseen, josta se sai MÄAJ-1 palk.pistein 73,50, ajoeläimet peura/kauris.

 

Nyyti pentuna 2013-2014:

Jo syntymästään asti se on ollut hyvin määrätietoinen, iloinen ja energinen. Kun Nyyti syntyi perä edellä ja takatassut olivat tulleet ulos, niin ne sätkivät ja viuhtoivat jo ihan vimmatusti. Nyytin syntymäpaino oli 380g, eli se oli reilusti suurempi kuin veljensä Urho. Nyt puolivuotiaana, kun voimakkain kasvukausi on jo ohi, vaikuttaa siltä, ettei siitä tule missään nimessä iso, pikemminkin päinvastoin.

 

Tänään 1.1.2014, kun teen Nyytin sivua, on ollut sen pienen elämän suuri merkkipäivä, ei siksi että se juuri täytti puoli vuotta, vaan että Nyyti ajoi tänään äänellä ensimmäisen kerran jänistä. Olemme harastaneet koko syksyn metsäilyä sen kanssa, että Nyyti tuntisi työmaansa, metsän, osaksi kotiaan.

Lisää Nyytin kehityksestä voit lukea blogistamme -> Etusivu/ Uutisia

 __________________________________________________________________________________

 

Nyytin ja Ludden pennut syntyivät 31.1.2016

HUOM!!!
kts. kuvia ja juttuja pennuista
Uutisia-blogista 

 

Pentuja tuli neljä kappaletta, kaksi narttua ja kaksi urosta.
Kaikille pennuille on uudet kodit odottamassa.
Kysyjiä oli niin runsaasti eikä pentua valitettavasti kaikille riittänyt.
Mutta Toscan pentue on tulossa toivottavasti pian, kunhan vaan juoksut alkavat!!!!
Kts.yhdistelmästä lisätietoa alla.


N
yyti, Peltolammen Pinjacolada
(i. KVA-A, M-14, M-15 Colapetteri x e. Vuorenkaiun Pinja)
astutettiin 2.12.2015
KVA-A Falkmarkens Luddella
(i. SE KVA-A, MVA, JVA, NO KVA-A Skogslettas zd Svinto x e. FI, SE, NO KVA-A, POHJ. KVA-A Falkmarkens Bella-My)

Ludde on ajovalio, jolla on näyttelyistä ERI ja SA, kooltaan sopiva ja luonteeltaan rauhallinen sekä erinomaisen metsästysinnon omaava terve nuori stadin kundi 🙂.
Sillä on kuuluva, hyvin kertova haukka, tehokas haku ja ylösotto sekä maltillinen herättelyssä.

Uskomme että Nyytin ja Ludden jälkeläiset tulevat viihtymään metsässä ja hoitamaan ajotehtäväänsä ilolla ja innolla.

Nyytistä lisätietoa täältä   

Tästä löydät pentueen sukutaulun.

 

______________________________________________________________________

Nyyti jäljestysharkoissa kesällä 2014