Erkin Väin Tiuhti, " Tiuhti"

synt. 14.10.2009

Tiuhti muutti 15.10.2013 uuteen kotiin Kanta-Hämeeseen, jossa sillä on mäyräkoira kaveri sekä loistavat peura- ja kaurisvaltaiset metsästysmaat. Siellä Tiuhti on ajanut peuraa mukavasti. Olemme iloisia, että saamme kuulla Tiuhtin kuuluumisista ja seurata sen metsästystarinoita.

Tiuhtilla todettiin 30.8.-13 silmätarkastuksessa alkava kaihi. Lisäksi käytimme sen vielä varmuuden vuoksi toisella eläinlääkärillä 9.9.-13 ja hänen kantansa oli myös sama. Näin ollen emme voi käyttää Tiuhtia jalostukseen ja luovumme siitä, kun hyvä uusi koti löytyy. Kaihin etenemisen ennustaminen on hankalaa myös eläinlääkärille, kun mäyräkoirien osalta asiaa ei ole tutkittu. Ell kertoi, että labbiksien kohdalla sitä on tutkittu ja todettu, ettei muutos useinkaan etene nopeasti vaan voi olla lähes muuttumaton jopa 10 vuotta.

Koiralaumamme kasvoi 2012 joulun alla 3- vuotiaalla karkkarinartulla, Tiuhtilla.

Tiuhti on ajavista linjoista ja näin täydentää meidän ajavaa mäykkyjoukuetta. Tiuhti ajaa mielellään sorkkaa, mutta täällä meillä jäniksen ajon harjoittelu on jo alkanut. Harmi vaan runsas lumi ja kovat pakkaset asettavat omat rajoituksensa.

Luonteeltaan Tiuhti on rauhallinen, iloinen ja leikkisä. Sopeutuminen mäykkylaumaamme on mennyt yli odotusten, eikä mitään ongelmia ole syntynyt.

Tiuhti KoiraNetissä

 Tiuhti tammikuussa 2012