Nämä pennut pääsevät pian ajohommiin!!!
Manulle (Peltolammin Hemuli) & Myylle (Vöörin Venus) on tulossa pentuja! Myy todettiin ultrassa kantavaksi.
Kts lisää Uutisia sivulta.

Tervetuloa Peltolammen kennelin kotisivuille !

Cara juhannuksena 2010

Metsästäviä mäyräkoiria käyttöön ja näyttöön

Kasvatamme karkeakarvaisia mäyräkoiria pienimuotoisesti, kotioloissa. Asumme vanhassa maalaismiljöössä Saimaan Luonterilla sijaitsevassa Saukonsalon saaressa. Luonto ja metsät alkavat lähes kotiportailtamme ja ne ovatkin koirien lisäksi suurimmat mielenkiintomme kohteet.

 
Olemme molemmat olleet koiraihmisiä jo lapsesta lähtien: Artolla on ollut ajokoiria nuoresta alkaen, ja Riitta on aloittanut karkeakarvaisilla kettuterriereillä jo 9-vuotiaana. Ensimmäinen karkeakarvainen mäyräkoira tuli Peltolammelle vuonna 1987, mistä lähtien niitä on pidetty täällä keskeytyksettä. Kennelliiton kasvattajasitoumuksen allekirjoitimme vuonna 1997.
 
Mäyräkoira on upea metsästyskaveri - työskenteleepä se sitten päättäväisesti luolassa tai ajossa heleästi ja tiuhaan haukkuen. Tavoitteenamme on kasvattaa ennenkaikkea terveitä, hyväluonteisia, vahvat metsästysominaisuudet omaavia sekä terverakenteisia karkeakarvaisia mäyräkoiria, joilla voi harrastaa ja joita voi helliä. 
 
Omien maiden lisäksi käytössämme on yhteensä lähes 4.000 hehtaaria metsästysmaita kahden lähimmän metsästysseuran alueella, joissa kumpaisessakin olemme jäseninä. Metsässä aikaamme kuluu runsaasti, metsästäen, koiria treenaten ja ajoa kuunnellen. Arto on mäyräkoirien sekä suomenajokoirien ajokokeiden palkintotuomari, Riitta on Mäaj- palkintotuomari.
 
Olemme jäseninä:
Suomen Kennelliitto ry:ssä
Suomen Mäyräkoiraliitto ry:ssä
Suur-Savon Mäyräkoirakerho ry:ssä
Suomen Ajokoirajärjestö ry:ssä
 
 
 

P-pentueen luovutuspäivänä elokuussa 2013, kun kaksoset olivat viimeistä päivää yhdessä syntymäkodissaan.